ENERGETISCH MORFOLOGISCHE BLOEDTEST (EMB test) of speeksel test 
 
Een EMB test geeft inzicht in mogelijke verstoringen, belastingen en voedingstekorten in het lichaam. 
Heb je vage gezondheidsklachten, ben je vaak moe en futloos, darmproblemen of andere chronische gezondheidsklachten?
Wil je graag op zoek naar de oorzaak van de je gezondheidsklacht of wil je afvallen maar het lukt maar niet dan bied een energetisch morfologisch bloedonderzoek uitkomst. Ook als preventie gezondheidscheck is een EMB test zeer geschikt. 
Deze test geeft inzicht in mogelijke verstoringen en belastingen in het lichaam. 
 
Door middel van een prikje in de vinger worden een paar druppels bloed  of een speekseltest afgenomen en opgestuurd naar het laboratorium 
 
De EMB test is een eenvoudige manier om inzicht te krijgen in mogelijke voedingstekorten , belastingen en energetische verstoringen welke ten grondslag liggen aan eventuele gezondheidsklachtenn of als preventieve gezondheidscheck. 
 
Immers 'meten is weten'
 
Bloedtesten in de reguliere zorg tonen over het algemeen de eventuele aanwezigheid van bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto=immuunziekten of bepaalde infecties aan, maar uit het bloed kan veel mer informatie worden gehaald. 
 
Deze holistische benadering van een bloed- of speeksel onderzoek kan preklinische en energetische belastingen aantonen. 
 
Uit de EMB test kan naast de reguliere waardes ook verstoringen worden aangetoond zoals 
- vrije radicaal belasting
- leverbelasting 
- voedselintoleranties
- verteringsproblemen 
- parasiet en schimmelbelasting
- bacteriële belasting 
- pH balans 
- B12 status 
- vitaminestatus
- mineralenstatus
- sporenelementen 
- toxische belasting
- virale belasting
- geopatische belasting
- mentale en emotionele belasting 
 
Verder worden ook reguliere waarden gemeten zoals 
-trombocyten 
-rode bloedcellen
- witte bloedcellen
- hemoglobine (Hb)
- mean corpus air volume /mcv
 
De resultaten van de EMB test zijn na ongeveer anderhalve week bekend en geven een goed beeld voor specifieke voeding- en suppletieadviezen en/of specifiek behandelplan welke na 2 weken in een vervolgconsult worden besproken. Op basis van de resultaten van het onderzoek ontvang je een voedingsadvies op maat en bespreken we een mogelijk verder behandelplan. 
 
Ervaring EMB test cliënt 
Mevrouw (57 jaar) had jaren lang diverse gezondheidsklachten waaronder ernstige pijnklachten waarbij zij in de reguliere gezondheidszorg geen antwoorden vond. 
Uit de EMB test kwam een ernstig B12 te kort en verstoorde darmflora en leaky gut (beschadigde darmwand) naar voren.Tevens was er sprake van een mineralen en vitaminen tekort. Door een voedingsadvies op maat met aanvullende suppleties welke een bijdrage leveren aan herstel darmgezondheid en ter ondersteuning van het versterkenvan het totale herstelproces is mevrouw haar klachten weer de baas geworden. Haar darmflora is hersteld en zijn haar pijnklachten zo goed als verdwenen. 
 
Kosten EMB test 

EMB test incl. intakegesprek (90 min.) incl. afname test, verzendkosten, adviesrapport/behandelplan n.a.v. verslag EMB test en een vervolgconsult (60 min.) voor het bespreken van uitslag onderzoek en bebehorend advies. € 325,00 
 
Ben je al cliënt dan zijn de kosten voor de EMB test   incl. afname tijdens vervolgconsult (60 min..)  verzendkosten , uitwerken behandelplan/advies n.a.v. verslag EMB test en vervolgconsult van ( 45- 60 min.) voor het bespreken van uitslag van onderzoek met bijbehorend advies € 299,00 
 
De EMB test en en adviezen zijn niet bedoeld ter vervanging van noodzakelijke medische reguliere zorg.