PRESENTATIE EN WORKSHOPS SCHOLEN / INSTELLINGEN 
 
Voor scholen en instellingen verzorgen wij presentaties en workshops waarin het belang van gezonde voeding en een gezonde leefstijl centraal staat. Helaas voldoet het voedingspatroon van de meeste kinderen niet aan de behoefte van de juist zo belangrijke voedingsstoffen, die zij nodig hebben tijdens de groei en ontwikkeling . Zo ontbreken vaak voldoende vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen aan het huidige voedingspatroon. 
 
Tevens staan kinderen en jongeren dagelijks bloot aan allerlei verleidingen waardoor veel jonge kinderen al overgewicht hebben en gezondheidsklachten. Door kinderen bewust te maken van gezonde voedingsmiddelen zal dit bijdragen aan hun gezondheid, ontwikkeling en schoolprestaties. 
 
Ook voor ouders/verzorgers geven wij voorlichtingsbijeenkomsten waarbij gezonde voeding voor het kind centraal staat. Zo laten wij zien dat gezond ook lekker kan zijn. Hoe stel je een gezond ontbijt samen maar ook hoe e  een lekkere en gezonde lunch samenstelt, tips voor gezonde tussendoortjes en traktaties en natuurlijke tips voor de hoofdmaaltijd.
 
Bent u als school of interring geïnteresseerd neem dan vrijblijvend contact met ons op. 
 
PUURVIT is als voorlichtster aangesloten bij de stichting Kind en Voeding en JOGG (jongeren op gezond gewicht) welke zich inzet door het geven van gastlessen, presentaties en lezingen op (basis)scholen voor zowel ouder, leerkracht als kind met als doel kinderen en jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding.