WERKWIJZE
 
Aan de hand van je huidige voedingspatroon en het bepalen van eventuele voedingstekorten en/of voedselbelasting  (aan de hand van een voedingsstatuscheck)  stellen we samen een advies op maat op waardoor je zelf leert gezonde keuzes te maken waardoor je gezondheidsklachten zullen verminderen en je een gezond gewicht zal bereiken met blijvend resultaat . 
Door samen te kijken naar je voedingspatroon vervangen we de belastende voedingsmiddelen door gezonde voedingsmiddelen die zullen bijdragen aan je gezondheid en een gezond gewicht  maar houden hierbij wel rekening met je persoonlijke voorkeuren zodat het een leefstijl wordt die bij je past. 
 
Mijn voorkeur gaat uit naar biologische producten omdat daar de voedingswaarde hoger van is maar dit wil niet zeggen dat je alleen nog in een natuurvoedingswinkel boodschappen kunt doen. Ook bij je vertrouwde supermarkt kun je gezonde keuzes maken.
 
Wanneer je overgewicht hebt zal niet een dieet worden voorgeschreven maar zal je door het volgen van een gezond voedingspatroon met de voor jou geschikte voedingsstoffen  vanzelf gewicht verliezen. Met als groot voordeel dat je niet het bekende jojo effect krijgt, geen calorieën hoeft te tellen en blijvend resultaat zult boeken.
 
Bij specifieke gezondheidsklachten zal het voedingsadvies hierop worden afgestemd omdat voor sommige klachten bepaalde 
voedingsmiddelen moeten worden vermeden of juist in andere mate moeten worden toegepast .
Daarbij zal een mogelijk suppletie advies en/of aromatherapie  ter ondersteuning van herstel hierin worden meegenomen 
 
METEN IS WETEN 
Om goed inzicht te krijgen in mogelijke belastingen , voedingstekorten , vitaminen en/of mineralen tekorten en energetische verstoringen biedt een meting met de Biotensor (energetische meting welke inzicht geeft in mogelijke voedingstekorten ,voedingsbelasting, e.a. energetische belastingen) of de EMB test (energetisch bloedonderzoek) uitkomst. Deze test welke door mij d.m.v. een prik in de vinger wordt afgenomen en vervolgens aan het laboratorium wordt gestuurd waarmee ik samenwerk geeft inzicht in verschillende verstoringen en/of belastingen in het lichaam. Aan de hand van de uitslag van het onderzoek ontvang je een passend voedingsadvies en/of behandelplan. 
(zie verder onder EMB test onder Gezondheid)  .
 
SAMENWERKING
Door samenwerking met andere gezondheidsdeskundigen is het mogelijk aanvullende gezondsheidsonderzoeken uit te laten voeren met bijbehorend advies en/of behandelplan. 
 
Vrijblijvend informatief gesprek  gratis  (via telefoon)
In dit gesprek zal de verwachting en het te behalen doel worden besproken en uitleg over de werkwijze worden gegeven.
 
Intakegesprek  ( duur 90 min.)
Tijdens het intakegesprek bespreken we mede aan de hand van het vooraf gestuurde en ingevulde vragenformulier (anamnese)  een nieuw voedingspatroon afgestemd op jouw wensen en dagelijks voedingspatroon.
Een informatiemap met menu suggesties en tips en trucs krijg je mee.
 
vervolgconsult ( duur 45-60 min.)
In een uitgebreid gesprek bespreken we het nieuwe voedingspatroon en ontvang je aanvullende informatie en bespreken we het vervolgtraject. Tevens  zal aan de hand van een energetische meting de huidige voedingsstatus zoals aanwezigheid vitaminen, mineralen en enzymen en mogelijke belasting worden gemeten. 
 
Vervolgconsulten
Afhankelijk van de behoefte en wensen van de client zal in overleg worden bepaald hoeveel en hoe frequent de vervolgconsulten zullen plaatsvinden.

Gewicht/weegconsult (duur 15 -20 min.) 
Tijdens het gewichtsconsult wordt je gewogen en krijg je kort advies. 

Online begeleiding 
Online begeleiding is bedoeld als je niet in staat bent of weinig tijd hebt om voor een persoonlijk gesprek af te spreken. De begeleiding en adviezen zullen via mail plaatsvinden 1x per week (duur 10 weken)