Pompoensoep Ingrediƫnten, 1 pompoen, 2 tot 3 winterpenen, 2 uiten , 2 tenen knoflook, 1 tl. komijn(djinten), 2 tl. bio groentenbouillon Bereiding: Doe de pompoen in een pan heet water en laat deze 10 min. zachtjes koken zodat de schil zacht wordt. Haal de pompoen uit het water en schil deze in stukken. Verwijder de zaden en draden. Bij biologische pompoen schil niet verwijderen. Doe kokosolie in een pan en smoor de fijngesneden uien en in plakken gesneden wortelen en de stukken pompoen gedurende 5 min. Voeg laurierblaadjes, knoflook, 1 liter groentebouillon (biologisch bouillonblokjes of poeder) een snufje zeezout en peper toe en laat het gedurende 30 min. pruttelen. Laurierblaadjes verwijderen en met een staafmixer pureren. Dien de soep op in grote kommen of diepe borden en voeg wat peterselie toe . Een ideaal lunchgerecht voor de herfst!
|
![]() ![]() |
