Pompoensoep

Ingrediënten, 1 pompoen, 2 tot 3 winterpenen, 2 uiten , 2 tenen knoflook, 1 tl. komijn(djinten), 2 tl. bio groentenbouillon
Bereiding: Doe de pompoen in een pan heet water en laat deze 10 min. zachtjes koken zodat de schil zacht wordt. Haal de pompoen uit het water en schil deze in stukken. Verwijder de zaden en draden. Bij biologische pompoen schil niet verwijderen. Doe kokosolie in een pan en smoor de fijngesneden uien en in plakken gesneden wortelen en de stukken pompoen gedurende 5 min. Voeg laurierblaadjes, knoflook, 1 liter groentebouillon (biologisch bouillonblokjes of poeder) een snufje zeezout en peper  toe en laat het gedurende 30 min. pruttelen. Laurierblaadjes verwijderen en met een staafmixer pureren. Dien de soep op in grote kommen of diepe borden en voeg wat peterselie toe . Een ideaal lunchgerecht voor de herfst! 
 
Pompoenmuffins/cake 

Ingrediënten halve pompoen, 150 gram amandelmeel, 2 eieren, 3 el. yacon(rijst)siroop , 1el. kokosbloesemsuiker, 3el.. kosolle, snufjes zeezout, 1 tl. baking soda. 
Bereiding: Doe de pompoen in een pan laat hem gedurende 10 min. zachtjes koken. Halveer de pompoen en ontdoe hem van zaden zijnd deze in blokjes. Daarna de pompoen pureren met staafmixer. Voeg de rijst of ahornsiroop of honing toe en meng de pompoen met amandelmeel en 2 eieren . Voeg kokosolie toe en baking soda en een snufje zout en alles goed door elkaar. Bak de cake in cake vorm (of muffinvorm) op een rooster in een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 25 min. . Een echte herfsttraktatie! 
      

 
 
 
 
 
 
 
 

      

  Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen