Mango - passievrucht kwarktaart (Puur Gezond) 8 - 10 personen Ingrediƫnten voor de bodem 100 gram dadels, 200 gram amandelmeel, 55 gram gesmolten kokosolie, voor de vulling 1 mango, 8 passievruchten , 1 sinaasappel, 800 gram magere kwark , 8 gelatineblaadjes of gaar gaar.
Bereiding Laat de dadels een uur weken in koud water. Snij daarna de dadels in stukjes en doe ze in de blender om ze nog fijner te malen. Voeg dan de dadels, amandelmeel en de gesmolten kokosolie samen in een kom en roer het goed. Vet de springvorm in met kokosolie. Doe het mengsel in de springvorm, verdeel het goed met een lepel en druk het stevig aan. Zet de springvorm 10 min. in de koelkast.
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water Ondertussen vulling maken. Verwijder de schil van mango en snij deze in stukjes. Doe de mango in een kom. Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en voeg dit bij de mango.Pureer het fruit met een staafmixer. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg die toe aan het gepureerde fruit. Pers sap uit de sinaasappel en voeg dan 4 el sinaasappelsap toe aan fruitmengsel. Voeg kwark toe aan het fruit en roer goed door. Verwarm wat van het fruit.kwark mengsel in een pan en voeg daar de gelatineblaadjes aan toe. Blijf goed roeren totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost in het fruit/kwark mengsel. Haal de pan van het vuur en giet de inhoud bij de rest van het fruit/kwark mengsel. Roer goed door en giet dan de vulling over de taartbodem. Zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven . Decoreer de taart verder af met vers fruit! |
Super simpel bananen ijs ( Puur Gezond 4 - 6 personen) Ingrediƫnten 4 bevroren rijpe bananen (uit de schil gehaald en dan bevroren) 4 flinke lepels Griekse yoghurt( volle) , kaneel naar smaak, handje walnoten grof gehakt, handje gehakte pure chocolade.
Bereiding Laat banaan, griekse yoghurt en kaneelpoeder in een keukenmachine draaien tot een romig mengsel. Meng het grootse deel van de walnoten en chocolade stukjes er voorzichtig door. Verdeel over schaaltjes of glazen en garneer met de rest van chocolade en noten. Direct serveren! |